Blog om adfærdsvidenskab og konverteringer på web

Vi er vilde med at købe rejser online!

Blog om adfærdsvidenskab og konverteringer på web

Vi er vilde med at købe rejser online!

E-handelsrapporten 2023 viser en fortsat positiv udvikling i danskernes online shoppingvaner, drevet af teknologisk tilpasning, bæredygtighed og lokale indkøb. Mobilbetalinger og rejser er nogle af de største vækstområder, mens bæredygtighed bliver en stadig vigtigere faktor for forbrugerne. Denne vækst forventes at fortsætte, da forbrugerne bliver mere komfortable med online shopping og søger efter bekvemmelighed og bedre tilbud både lokalt og globalt.

For første gang nogen sinde er værdien af rejsesalget støre end værdien af salget af fysiske varer. Dette skyldes især at der næsten ingen vækst er i salget af fysiske varer, men også et generelt skifte i vores forbrug mod rejser og oplevelser.

MobilePay fortsætter sin fremfærd og må vel næsten være en nødvendighed, hvis du vil handle med danske forbrugere. Blandt andet fordi de fleste (58 %) foretrækker nemme betalingsmåder.

Key Takeaways fra E-handelsrapporten 2023 i Danmark

Fortsat vækst i e-handel

  • E-handlen i Danmark er steget med 13 % i 2023 sammenlignet med 2022.
  • Væksten er især drevet af et betydeligt øget forbrug på rejser og rejserelaterede aktiviteter, der nu udgør 44 % af det samlede onlineforbrug.

  Forbrugeradfærd og teknologi

   • Mobilbetalinger har oplevet en markant stigning både online og i fysiske butikker. Dette peger på danskernes fortsatte tilpasning til nye teknologiske løsninger.
   • Der er en stigende tendens til at handle lokalt, hvor 74 % af respondenterne foretrækker at købe fra danske netbutikker. Dette er delvist drevet af en øget bevidsthed om miljøpåvirkning og støtte til den lokale økonomi.

   Bæredygtighed og lokalt forbrug

    • Der er et voksende fokus på bæredygtighed blandt danske forbrugere, som i stigende grad vælger lokale butikker for at minimere miljøpåvirkningen.
    • En betydelig del af forbrugerne ønsker flere bæredygtige løsninger fra netbutikker, såsom reduceret emballage og mere miljøvenlige leveringsmuligheder.

    Shoppingvaner og kategorier

     • Rejser har for første gang siden pandemien overgået fysiske varer i forbrug, med en vækst på 2 7% i forhold til 2022.
     • Inden for fysiske varer er de mest populære kategorier tøj, dagligvarer og elektriske husholdningsapparater. Elektriske husholdningsapparater har oplevet en vækst på 32 %.
     • Skønhedsprodukter og briller har også set en betydelig stigning i forbrug, hvilket indikerer en øget interesse for personlig pleje og velvære.

     Betalingsmetoder

      • Kredit- og debetkort er fortsat de mest populære betalingsmetoder online, fulgt tæt af MobilePay.
      • MobilePay vinder dog terræn og bruges af 70 % af de danske onlineforbrugere. Dette viser en klar præference for hurtige og bekvemme betalingsløsninger.
      • Rapporten giver også input om de lokale vaner i europa – flere steder foretrækker man stadig faktura fremfor online betaling!

      Demografiske Tendenser

       • Kvinder handler generelt mere online end mænd, og babyboomere (65-79 år) viser den største stigning i online shopping adfærd sammenlignet med tidligere år.
       • Yngre generationer (18-29 år) er også flittige online shoppere, men der er en generel stigning på tværs af alle aldersgrupper.

       Du kan hente rapporten fra Nets her.

       klar til at tage dit website til det næste niveau?

       Lad os tage en snak - første session er gratis.