Blog om adfærdsvidenskab og konverteringer på web

Skubber MitID ændring mon til øget mobilhandel?

Blog om adfærdsvidenskab og konverteringer på web

Skubber MitID ændring mon til øget mobilhandel?

Er din mobilshop toptunet? Ellers skal du måske give den lidt kærlighed, for en kommende ændring fra MitID kan betyde, at flere vil handle på mobilen.

I maj 2022 overhalede andelen af webhandel på mobil andelen købt på computer, og en kommende ændring fra MitID kan måske skubbe yderligere til denne udvikling.

Der sker nemlig to ændringer hos MitID den 6. juni 2023:

  • Handler du via computeren, skal du scanne en QR-kode for at godkende brugen af kortet
  • Handler du via mobil, åbnes MitID-appen automatisk

I mit optik to ændringer, der potentielt kan skubbe flere til at handle via mobilen. Mange brugere kan opleve friktion ved at skulle scanne en QR-kode via mobilen og samtidig opleve fjernet friktion eller måske ligefrem boost, ved at MitID-appen åbnes automatisk.

Det kan få endnu flere til ikke kun at bruge mobilen til at undersøge mulighederne, men også afslutte købet på mobilen.

Er din webshop gearet til kunder via mobilen? Den skal ikke blot være responsiv, men tage højde for de ændrede funktioner og måder at tænke på, mobil-brugere har. De har for eksempel ingen mus, så mouse-over funktioner er spildte.

Hvad kan du gøre?

Ja først og fremmest, så skal du jo sørge for at din webshop virker godt på mobilen! Du bør lave en brugertest, hvor du gennemgår de enkelte trin og sikrer at det hele virker. Endnu bedre så laver du et brugertest, hvor du observerer brugere, der foretager køb i din webshop.

Desuden kan du optimere betalingsmetoderne i din webshop. Når du sælger til danskere er det for eksempel en god ide at tilbyde MobilePay og ændringerne fra NemID påvirker ikke det køb. Det samme gælder for Apple Pay og Google Pay.

Du kan også sørge for at bruge formularer, der bruger evt gemte oplysninger i din kundes browser. Derved bliver det nemt at udfylde og afslutte købet.

Du skal også gøre det nemt at udfylde formularerne, så beder du om et telefonnummer eller andet nummerisk, skal du sørge for at tastaturet, der vises, er en num-pad.

Du kan sikkert ikke nå at undersøge det hele, men brug listen som en to-do liste hen over sommeren!

klar til at tage dit website til det næste niveau?

Lad os tage en snak - første session er gratis.